Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θέλει να αποζημιώσει μια εταιρεία για κάθε μήνα καταστροφής της με όσα παίρνει ο πρόεδρος της για μιάμιση συνεδρίαση!!!

Καθόμουνα και σκεφτόμουνα τα αναγραφόμενα στο απαράδεκτο δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με την «εξωφρενική», κατ’ αυτήν, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η «τιμολόγηση» της ζημιάς που επιδιώκει να πετύχει. Αναφέρει συγκεκριμένα ο συντάξας το δελτίο τύπου, που προφανώς ενέκρινε, αν δεν συνέταξε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Κυριτσάκης:
«Δελτίο Τύπου για επιδικασθείσα χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης λόγω καθυστέρησης έκδοσης απόφασης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με την  απόφαση του 15ου Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σε έφεση της εταιρείας Φλωράς επί αγωγής αποζημίωσης κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Το Εφετείο όμως…επιδίκασε ηθική βλάβη για την εταιρία, το εξωφρενικό, πράγματι, ποσό των 350.000 ευρώ.
Εξωφρενικό, όταν, λ.χ. …όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την ίδια αιτία, για υπέρβαση, δηλαδή, του εύλογου χρόνου στην έκδοση των αποφάσεων, επιδικάζει ηθική βλάβη ύψους 10.000 ευρώ. Επίσης, στα καθ’ ημάς, το Συμβούλιο της Επικρατείας για υπέρβαση του εύλογου χρόνου έκδοσης από μέρους του αποφάσεων, υπολογίζει τη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης σε 500 περίπου ευρώ ανά μήνα καθυστέρησης
Θεωρεί σωστό δηλαδή ο συντάξας το δελτίο τύπου να αποζημιωθεί μια εταιρεία που έχασε 4.500.000€ (πλέον την απώλεια της περιουσίας λόγω καταστροφής της εταιρείας) με το συγκλονιστικό ποσό των, σχεδόν, 20.000€ από την «εγκληματία» Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ας δούμε όμως κάποια νούμερα που αφορούν αυτούς που τα λένε αυτά τα «εξωφρενικά» που υποτιμούν απεριόριστα την νοημοσύνη μας και προκαλούν βάναυσα.

Ο Δημήτρης Κυριτσάκης μόλις διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (με απευθείας διορισμό) είδε τον μισθό του προέδρου να φτάνει στις 9.000€, μικτά. Εκτός του μισθού αυτού ελάμβανε και την σύνταξή του, εκτιμώμενο ποσό γύρω στις 6.000€. Εκτός αυτών ο νόμος όριζε ότι θα πληρώνεται 350€ ανά συνεδρίαση.

Δηλαδή ο Κυριτσάκης δικαιούται να λαμβάνει από τον νόμο 350€ για να παραστεί σε μια συνεδρίαση 30 λεπτών ή 5 ωρών και θεωρεί σωστό να αποζημιωθεί μια εταιρεία που απασχολούσε 220 άτομα προσωπικό στο απόγειο της, που έκανε πωλήσεις 7.000.000€ ετησίως στο απόγειο της, με το συγκλονιστικό ποσό των 500€ ανά μήνα καθυστέρησης. Δηλαδή όσα δικαιούται ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για 1,5 συνεδρίαση.

Ο Δημήτρης Κυριτσάκης το 2012 ενέκρινε στον εαυτό του το ποσό των 5.000€ για να γράψει βιβλίο ο ίδιος!!! Το κονδύλι δεν εκταμιεύθηκε, όχι γιατί δεν το ενέκρινε ως σωστό ο Κυριτσάκης αλλά γιατί δεν έλαβε την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο.

Δηλαδή ο Κυριτσάκης δικαιούται να λαμβάνει 5.000€ για να εκδώσει δικό του βιβλίο και θεωρεί σωστό να αποζημιωθεί μια εταιρεία που καταστράφηκε από την Υπηρεσία του με το ποσό των 20.000€!!!

Αναρωτιέμαι ο Δημήτρης Κυριτσάκης δεν θεωρεί εξωφρενικά τα ανωτέρω ποσά?

Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τις πολλαπλές συνεδριάσεις καθημερινά της Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΠΗΓΗ
http://adagonismos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ