Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Υπουργείο Εξωτερικών ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ!......

Ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά της περιόδου Δ. Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΞ αποκαλύφθηκε με τη δημοσίευση της απόφασης του Ευαγγ. Βενιζέλου περί λήξεως της υπηρεσίας του προσωπικού που υπηρετούσε στο γραφείο του. 


Άλλωστε, αρκετοί από αυτούς, ούτε πατούσαν στο ΥΠΕΞ και ουδείς εμφανιζόταν στο τηλεφωνικό κατάλογοπροφανώς για να μην κατηγορηθεί ο υπουργός για σπατάλες σε συμβούλους, συμβουλοκρατία κλπ (τη μυστικότητα αυτή άλλωστε ακολουθεί και ο ΓΓΔΟΣ & ΑΣ κ. Μίχαλος που δεν δημοσιεύει στο τηλεφωνικό κατάλογο το όνομα του ειδικού συνεργάτη του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου, πτυχιούχου μαθηματικού του ΕΚΠΑ και διδάκτορα του Imperial College). 

Λίγοι δε άλλωστε από τους συμβούλους είχαν επαφή με τα υπηρεσιακά στελέχη (Αδαμίδης, Ιατρίδης, Χρυσακοπούλου, Ζορμπάς) και για να λέμε και την αλήθεια άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις για την ευγένεια και τη κατάρτιση τους. Ακόμα και η κα Αρχιμανδρίτου που το όνομα της συζητήθηκε τόσο πολύ στις εξετάσεις των υποψηφίων ακολούθων πρεσβείας. Ακούσθηκε πάντως ότι στο μεταξύ πήρε και διδακτορικό από το ΠΑΝ.ΜΑΚ.
Για ιστορικούς λόγους σας μεταφέρουμε τα ονόματα που δεν είδατε ποτέ στο κατάλογο του ΥΠΕΞ:

Μετακλητοί: Κοδέλλας Διονύσιος, Αγαπητός Ευθύμιος, Αλιμπράντη Στυλιανή, Κανελλάκη Μαρία, Καπιτσινού Σταυρούλα, Παππά Χρύσα−Μαρία. Ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες: Αδαμίδης Πολύκαρπος, Αρχιμανδρίτου-Οικονόμου Ελένη του Χριστοδούλου, Ζορμπάς Αλέξιος, Ιατρίδης Δημήτριος, Κουτούπης Θαλής του Πελοπίδα, Παπασταματίου Ηλίας, Πάρτσαλης Ελευθέριος, Ρούφος Στυλιανός, Τσάπαλος Όμηρος, Χρυσακοπούλου Βασιλική Συλβάνα. Αποσπασμένοι: Γισδάκης Μιχαήλ (υπάλληλος Δήμου Αθηναίων), Κοντογιάννη Παναγιώτα (υπάλληλος Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας), Κοντού Αικατερίνη (υπάλληλος Δήμου Αθηναίων), Μαλλίδη Καλλιόπη (υπάλληλος Δήμου Αθηναίων), Πατουχέα Ελένη (υπάλληλος Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών). 

Όλοι τους ήδη ευρίσκονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ήδη άλλωστε ο κ. Κοδέλας αποσπάσθηκε ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων στη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Άμυνας.

Στο Πολιτικό Γραφείο του τέως Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Τσιάρα η τελική σύνθεση ήταν
Μετακλητή υπάλληλοι: Κόκκινος Κωνσταντίνος, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αναστασίου Παναγιώτα, Κούκουτσα Παρασκευή του Ιωάννου. Ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες: Νταούλας Διομήδης, Τσιανάκα Γεωργία. Αποσπασμένοι: Μπαρούτσας Γεώργιος του Ιωάννου (υπάλληλος ΣΔΟΕ), Σύρου Βασιλική (υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.−ΔΠΑ), Σφήκα-Πλακιά Αγγελική (Νηπιαγωγός ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας), και Χηνιάδου Σοφία (μισθωτή δικηγόρος ΔΕΗ Α.Ε.).

Η κα Χηνιάδου, σύζυγος του πρέσβη ε.τ. κ. Καμπάνη, αποσπάσθηκε ήδη εκ νέου ΥΠΕΞ. Αυτή τη φορά στο Γραφείο του κ. Βενιζέλου, του οποίου είναι παλιά και έμπιστη συνεργάτης. Είχε και παλιότερα αποσπασθεί στο Πολιτικό Γραφείο του ΥΠΕΞ, όταν υπουργός ήταν η κα Μπακογιάννη και ο σύζυγος της ΣΤ΄ Γενικός Διευθυντής και είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις (ασχολούνταν τότε με τα πολιτιστικά και τα εθιμοτυπικά).

Με απόφαση του αρμόδιου πλέον για την ΥΔΑΣ ΥΦΥΠΕΞ, Άκη Γεροντόπουλου συγκροτήθηκε η Επιτροπή για την ανάδειξη μειοδότριας εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών για τον οικονομικό έλεγχο 118 ανοικτών ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων ΜΚΟ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την ΥΔΑΣ, αποτελούμενη από τους Ευθύμιο Ευθυμιάδη, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄, Διευθυντή της Β4 Διεύθυνσης (πρόεδρο), Βασίλειο Τσέλιο, εμπειρογνώμονα πρεσβευτή σύμβουλο Α΄, Παναγιώτη Μερκούρη, ΔΕ Διοικητικό Γραμματέα Γ΄ (γραμματέα) και αναπληρωματικό μέλος τη Παρασκευή Σκανδάλου, Νομικό Σύμβουλος Α΄.

Λόγω της φασαρίας που έγινε ενόψει της πρόσφατης υπόθεσης κατάχρησης με τα ποσά που φυλάσσονται στη ΣΤ3 Διεύθυνση υπήρξε μέριμνα για τη κατασκευή και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα εξωτερικά παράθυρα καθώς και πόρτας ασφαλείας στο Γραφείο Αξιών.

Ως αρμόδιος για την ΥΔΑΣ ο κ. Γεροντόπουλος ενέκρινε τη διάθεση 50.000 ευρώ, μέσω της ΜΑ Γενεύης, ως συνεισφορά της Ελλάδος στο «Syria Regional Response Plan» της Υπάτης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Με άλλη απόφαση του κ. Γεροντόπουλου προκηρύχθηκε δημόσιος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός, με κριτήριο επιλογής την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου για την υλοποίηση του Έργου «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΞ προς τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις», ύψους 904.552,84 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση». 
Αυτό, αξίζει παρακολούθησης, για το πώς θα γίνει η τελική ανάθεση.
Επίσης με απόφαση του κ. Γεροντόπουλου προκηρύχθηκε ανοικτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός με κριτήριο επιλογής την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά για την επιλογή αναδόχου του έργου «Απλούστευση και τυποποίηση διαδικασιών των υπηρεσιών που παρέχονται από τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων», της Πράξης της Πράξης: «Απλούστευση και πιστοποίηση διαδικασιών των υπηρεσιών που παρέχονται από τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Αρχών Εξωτερικής Υπηρεσίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» ύψους 135.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ωραία εργάκια. Αν είμασταν πάντως μερικά χρόνια πίσω θα ξέραμε ποιος θα τα έπαιρνε. 

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τη προηγούμενη βδομάδα αναφέρεται στη Μάχη Καραγιάννη. Αν και η ίδια είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, ο σύζυγος της είναι πασίγνωστος και δη στο ΥΠΕΞ: πρόκειται για τον Ηλία Πλασκοβίτη, οικονομολόγο, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου και γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών επί Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, τέως γενικού γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1993-2000) και γενικού γραμματέα ευρωπαϊκών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004). 

Η κα Καραγιάννη, είναι γενική διευθύντρια -COO (Chief Operating Officer)- της εταιρείας συμβούλων «Planet ΑΕ» και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης (Development Consulting). Η κα Καραγιάννη είναι λοιπόν το νούμερο δύο της PLANET, εταιρίας που αυτοπροβάλλεται στο Διαδίκτυο και την ιστοσελίδα της ως η «μεγαλύτερη ελληνική εταιρία παροχής υπηρεσιών Συμβούλων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Έργων και έχει κατακτήσει έναν σημαντικό ρόλο του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με στόχο την πραγματική σύγκλιση και την εναρμόνιση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Η PLANET με την τεχνογνωσία λοιπόν της εναρμόνισης έχει πάρει πλειάδα έργων αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, όπου σε ένα τμήμα του προϊστάμενος είναι ο σύζυγός της. Συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Έργα Μελετητικά ή Τεχνικού Συμβούλου τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και συμμετέχει η PLANET A.E. (είτε ως ένωση εταιριών είτε μόνη της ως νομικό πρόσωπο) είναι μεταξύ άλλων: 
 1. Μελέτη προτυποποίησης και εφαρμοσιμότητας βέλτιστου και ολοκληρωμένου πλαισίου-δομής Προϋπολογισμού Προγραμμάτων για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (ΥΠΟΙΟ). 
Ανάδοχος: Grant Thornton-Planet Α.Ε., προϋπολογισμός 202.950.000 (με ΦΠΑ), υπογραφή σύμβασης 4-10-2010.

2. Αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και εποπτευομένων φορέων (ΥΠΟΙΟ).

Ανάδοχος: Grant Thornton-Planet Α.Ε., Π/Υ 314.991,40 (με ΦΠΑ), υπογραφή σύμβασης 13-10-2010.

3. Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΕΠΘ ως δικαιούχου υλοποίησης έργων του ΕΠ ΕΔΒΜ (Υπ. Παιδείας). 
Ανάδοχος PLANET, Π/Y 900.000 ευρώ (με ΦΠΑ), διάρκεια τρία χρόνια.
 4. Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ανάπτυξης Ακινήτων της ΚΕΔ, ανάδοχος Εθνική Τράπεζα, Planet, CSF και Savills Hellas ΕΠΕ, προϋπολογισμός 2.400.000 ευρώ, υπογραφή σύμβασης 11-2-2010 και διάρκεια 4,5 έτη. 5. 
Αξιολογήσεις του Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» (Υπουργείο Υποδομών/ΕΥΔ ΕΠ-ΕΠ), ανάδοχος PLANET, ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ-Δρόμος ΕΠΕ, Π/Υ 512.000 (πλέον ΦΠΑ), έτος ανάθεσης 2011, τα αποτελέσματα κατακύρωσης του έργου ανακοινώθηκαν στις 31-3-2011. 
6. Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη του Ο.ΕΠ.Ε.Κ στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη» (Υπ. Παιδείας /ΟΕΠΕΚ), ανάδοχος PLANET, Π/Υ 439.200,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), έτος ανάθεσης 2011 (έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος, αναμένεται η οριστική κατακύρωση του έργου). 
7. Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Ειδικής Υπηρεσίας Τομέα Πολιτισμού (ψηφιακή σύγκλιση ΕΣΠΑ κ.ά.) που θα χρηματοδοτήσουν δράσεις πολιτισμού (Υπ. Πολιτισμού), εταιρικό σχήμα: PLANET-Στάδιον ΑΕ, ο διαγωνισμός είναι σε φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.
 Και αυτά τα έργα είναι ενδεικτικά, μια και υπάρχει ολόκληρος κατάλογος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μεταξύ των οποίων και διάφορα έργα του ΥΠΕΞ.

Πολλά αφανή μάλιστα, όπως η επιλογή των κτιρίων στο εξωτερικό που θα πωληθούν.
 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προαναγγέλλει πάντως και υπεξικό σκάνδαλο του κ. Πλασκοβίτη από τη περίοδο του ως γενικού γραμματέα. Για να δούμε…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ