Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η «Αγία» οικογένεια στον Λευκό Οίκο

Α’ ΜΈΡΟΣ
Άσχετα αν το πρωθυπουργικό ταξείδι ήταν ανεπίσημο, για την είσοδο του Μητσοτάκη, της Μαρίκας και της κόρης του Ντόρας από την πίσω πόρτα, στρώθηκε κόκκινο χαλί για να περπατήσουν και να μπούν στο Λευκό Οίκο.


Ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα. Είναι λογικό το μυαλό του να ήταν προσηλωμένο στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που θα έδινε και θα έπαιρνε. Η Μαρίκα βιαζόταν να φθάσει στα σκαλοπάτια, να χαιρετίσει την Μπάρμπαρα Μπους και να καθίσει. Είχε κουραστεί απελπιστικά, αλλά άξιζε τον κόπο. Τέτοιες τιμές! …
Έφθασαν επιτέλους. Χαιρετήθηκαν αρκετή ώρα, με φιλοφρονήσεις και από τις δύο πλευρές για να τραβήξουν τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Τελικά μπήκαν στο Λευκό Οίκο και κατευθύνθηκαν στο συνηθισμένο μέρος, εκεί που ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται τους ξένους ηγέτες: στο δωμάτιο με τις δύο πολυθρόνες και το περιβόητο τζάκι πίσω και ανάμεσα στις πολυθρόνες, ως διακοσμητικό.

Οι πόρτες έκλεισαν, όλοι αποσύρθηκαν (φωτογράφοι και δημοσιογράφοι και το προσωπικό ασφαλείας παρέμενε έξω από το δωμάτιο με το τζάκι) και υποτίθεται ότι οι συνομιλίες ξεκίνησαν!.....

Δεν είναι όμως έτσι…..γιατί δεν πρέπει, από αμερικανικής πλευράς, να είναι έτσι!........

Εννοούν ότι ο κάθε ξένος ηγέτης πρέπει να νοιώσει τη δύναμη της υπερδύναμης βαθειά μέσα στην ψυχή και το μυαλό του (περισσότερο τότε που ο Τζωρτζ Μπους εγκαινίαζε τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, όταν η Αμερική αυτοδιορίστηκε με περισσή αυτοϊκανοποίηση σε πλανητάρχη!)…

Έτσι στην πρώτη συνάντηση, που μοιραία ήταν προκατασκευασμένα προκαταρκτική (χωρίς ο Μητσοτάκης να το ξέρει), εκτός από το Μπους και τον Μητσοτάκη, παρευρίσκετο ο υπουργός Εξ. Τζέημς Μπέικερ (των Τεξανικών Καρτέλς πετρελαίων), Ο Μπ. Σκάουκροφτ και η……Ντόρα Μπακογιάννη!!!!!!!......

Μερικοί γραφειοκράτες κάθονταν σε άνετους καναπέδες Κοροϊδεύοντας κρυφά τους πολιτικούς που αρέσκονται στην ματαιότητα της επίδειξης και της ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ξεχνώντας ότι είναι αναπόφευκτα προσωρινοί………!....



Βασικός στόχος του Μητσοτάκη και περισσότερο της ΝΤΟΡΑΣ, ήταν να αποκαταστήσουν μια στενή προσωπική σχέση με τον Μπους ή πιο σωστά με την οικογένεια Μπους. Η Μαρίκα Μητσοτάκη στην άλλα άκρη με διάφορες οικείες χειρονομίες, διακριτικά αγγίγματα προσπαθούσε να φέρει τη γιαγιά Μπους πιο κοντά της.

Ο Μητσοτάκης και η ΝΤΟΡΑ Μπακογιάννη προσπάθησαν να δώσουν στον πρόεδρο Μπους να καταλάβει ότι η στενή προσωπική σχέση που επεδίωκαν ήταν ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ τους ΣΤΟΧΟΣ ενώ τα ζωτικά ζητήματα Υποβαθμίζονταν!.....

Ο πρόεδρος Μπους το κατάλαβε φυσικά.

Παρέκλινε αμέσως από την ατζέντα των θεμάτων που του είχαν ετοιμάσει και άρχισε να μιλάει για ζητήματα κοινωνικά περισσότερο.

Η ΝΤΟΡΑ Μπακογιάννη βρήκε την ευκαιρία να τον πληροφορήσει πόσο τις είχε κοστίσει η απώλεια του συζύγου της Παύλου. Ευτυχώς που είχε και την συμπαράσταση των γονιών της. Ο Μπους εξέφρασε τη λύπη του και δήλωσε ότι κατανοούσε τη θέση της.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι οι άνθρωποι δεν κατανοούν ότι μέσα από τον διάλογο μπορούν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους χωρίς να καταφύγουν στη βία. Ο Μπους έφερε την κουβέντα κατόπιν στην αναταραχή που επικρατεί στον ΚΟΛΠΟ από εκείνον τον «χασάπη»(τον Σαντάμ Χουσεΐν) ο οποίος εννοεί ν’ αλλάξει τις ισορροπίες (;) εκεί κάτω.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του και πρότεινε να επέμβει το….. ΝΑΤΟ εάν η διένεξη με το Ιράκ φτάσει στο σημείο της ένοπλης σύγκρουσης!......

Ο Μπους κοίταξε τον σύμβουλο του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας ο οποίος παρέμενε ανέδφραστος.. ο γλοιώδης υπουργός εξωτερικών Τζέημς Μπέικερ με τη διάφανη επιδερμίδα και το αρρωστημένο μυαλό, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του είπε: «Το ΝΑΤΟ έχει άλλο σκοπό. Η Αμερική πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στον Κόλπο, εννοείται με την συμμετοχή των συμμάχων της……».

«Αυτό εννοούσα και εγώ) , παρατήρησε χαμογελώντας ο Μητσοτάκης.

«Όχι, όχι. Άλλο το ΝΑΤΟ κι άλλο οι Ηνωμένες Πολιτείες» επέμεινε ο Μπέικερ με σφυριχτή φωνή ενώ τα χείλη του ενώθηκαν σε ίσια γραμμή….

Ο Μπους γελώντας παρετήρησε ότι κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε σε πολιτικό είτε σε στρατιωτικό επίπεδο. Ειδικά το δεύτερο!..... «Θα σε δώ εσένα και ιδιαιτέρως», είπε ο Μπους απευθυνόμενος στη ΝΤΟΡΑ.

Η συνάντηση είχε λάβει τέλος.

Τίποτα δεν συζητήθηκε για τις ΔΙΜΕΡΕΙΣ σχέσεις και η αγωνία του Μητσοτάκη κορυφωνόταν. Έφυγαν και συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι….

Στο ξενοδοχείο τα μηνύματα ήταν πάρα πολλά και οι άνθρωποι που είχαν καταφθάσει για μια συνάντηση με τον Μητσοτάκη ήταν εξ ίσου πολλοί και ανυπόμονοι. Σε μια ώρα αφ’ ότου έφθασε στο ξενοδοχείο συναντήθηκε με μια ομάδα επιχειρηματιών του ΤΖΟΓΟΥ: Συγκεκριμένα με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν να φτιάξουν ΚΑΖΙΝΑ στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της «SUN INTERNATIONAL» από τη Νότιο Αφρική (;), ο Σαούλ Κένσερ ήταν επικεφαλής της ομάδας.

Ακολουθούσε η εκπρόσωπος της εταιρίας ΚΑΖΙΝΩΝ GENTING, \

Ο εκπρόσωπος της CEASAR’S PALACE από το Λας Βέγκας, \

Ο εκπρόσωπος της CONRAD HOTEL, \

Ο εκπρόσωπος της ITT-SHERATON,

Της κοινοπραξίας HYATT, κ.α.

Την εταιρία CONRAD εκπροσωπούσε ο πολυσυζητημένος Α. Σπανός.

Ωστόσο η εταιρία η οποία χωρίς αμφιβολία έχει κερδίσει άδεια για ΚΑΖΙΝΟ είναι η ITT-SHERATON επειδή τόσο ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ όσο και ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έχουν μια ΑΜΑΡΤΩΛΗ σχέση από το 1965.

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ!......

Απόσπασμα από βιβλίο του Αθανάσιου Στριγά
Συνεχίζεται
 

Όλα τα άρθρα στην σελίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ