Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Έχουν συνάψει συμφωνία, Facebook-Microsoft, έδωσαν στις Αρχές των ΗΠΑ στοιχεία χρηστών τους...

Ουάσινγκτον: Facebook και Microsoft έχουν συνάψει συμφωνία
με τις αμερικανικές Αρχές με στόχο την παροχή πληροφοριών. Μάλιστα, η εταιρεία Facebook δήλωσε ότι έλαβε περίπου 10.000 αιτήσεις για δεδομένα χρηστών στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλειοψηφία των αιτήσεων είχαν να κάνουν με αστυνομικές έρευνες. Όμως στη συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Εξωτερικών προβλέπεται, πως δεν μπορεί να ανακοινώσει πόσες είναι και οι μυστικές εντολές που εκδόθηκαν υπό το νόμο περί Εποπτείας Πληροφοριών.

Από την πλευρά της, η Microsoft δήλωσε ότι έχει λάβει αιτήματα για την παροχή κάθε είδους πληροφορίας για 31.000 λογαριασμούς στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Microsoft, Facebook και Google έχουν καλέσει δημοσίως τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών να τους επιτρέψουν να αποκαλύψουν τον αριθμό των αιτήσεων που έλαβαν.
 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι αμερικανικές αρχές είχαν άμεση πρόσβαση στους υπολογιστές των εταιρειών και σε ευαίσθητες πληροφορίες των καταναλωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολουθήσεων Prism.

Πηγή: euronews- philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ