Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συναγερμός στο Λευκό Οίκο.............

Γράμμα στον Ομπάμα με δηλητήριο
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λευκού Οίκου εντόπισαν γράμμα που απευθυνόταν στον Μπάρακ Ομπάμα και περιείχε την ουσία ρικίνη.
Σύμφωνα με το FBI, στο γράμμα που απεστάλη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ υπήρχε η δηλητηριώδης ουσία ρικίνη. Το γράμμα εντοπίστηκε σε εγκατάσταση εκτός Λευκού Οίκου και λίγες ημέρες αργότερα από τον εντοπισμό επιστολής προς Αμερικανό γερουσιαστή με την ίδια ουσία. Οι ερευνητικές αρχές αναφέρουν ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί συσχετισμός με τη βομβιστική ενέργεια της Βοστόνης.

Η επιστολή αυτή, η οποία παρελήφθη χθες από το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου το οποίο βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος της προεδρικής κατοικίας και τέθηκε σε καραντίνα από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, «ήταν θετική στην ρικίνη» σε προκαταρκτικές αναλύσεις που έγιναν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το FBI.

"Η έρευνα για αυτές τις επιστολές συνεχίζεται και περισσότερες επιστολές μπορεί ακόμη να ληφθούν. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια σχέση με την επίθεση στην Βοστόνη», πρόσθεσε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα συνεχίζεται και γίνονται επιπρόσθετες αναλύσεις για να επιβεβαιωθεί η παρουσία της δηλητηριώδους αυτής ουσίας, υπογράμμισε εξάλλου το FBI.

"Μόνον μια πλήρης ανάλυση που θα γίνει σε ένα πιστοποιημένο εργαστήριο μπορεί να προσδιορίσει την παρουσία ενός βιολογικού παράγοντα όπως η ρικίνη. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται τώρα και εν γένει χρειάζονται 24 με 48 ώρες», κατέληξε το FBI.

Η Μυστική Υπηρεσία, η ειδική αστυνομική υπηρεσία καθήκον της οποίας είναι η προστασία των προέδρων, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι μια "επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο και περιείχε μια ύποπτη ουσία παρελήφθη από ταχυδρομείο του Λευκού Οίκου» στις 16 Απριλίου.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ