Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το σκάνδαλο με τα δάνεια της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ-Το δάνειο στην Κοινότητα Μόντρεαλ είχε δοθεί στα μέσα '90, με μεσολάβηση στην Εθνική Τράπεζα της... Μιμής Λιάνη-Παπανδρέου

To αν θα αποπληρώσει η Ελλάδα το δάνειο της Κοινότητας Μόντρεαλ, ας το αποφασίσουν στην Αθήνα. Τόσα χρόνια η Ελλάδα το πλήρωνε το δάνειο, επειδή ''λεφτά υπάρχουν'' και οι της Κοινότητας -που λαμβάνει εκατομμύρια δολ. από την τοπική κυβέρνηση Κεμπέκ, ως χορηγίες, χώρια τα δίδακτρα- είχαν καλομάθει.
Παρακάτω, παραθέτουμε γεγονότα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Θεωρούμε ότι, την ώρα που η πατρίδα μας έχει ''τσακιστεί'' οικονομικά και παιδιά στην Ελλάδα πεινούν ή δεν πάνε σχολείο, το να ζητούν χρήματα από την ελληνική κυβέρνηση Οργανώσεις μας στην Αμερική ή αλλού, είναι διασυρμός-εξευτελισμός γιά την Ομογένεια.

Φυσικά, γιά να είμαστε δίκαιοι, η Κοινότητα Μόντρεαλ, στην διαχρονική ιστορία της έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, ειδικά με τα σχολεία της, τα οποία είναι αξιόλογα και παρέχουν άρτια εκπαίδευση.
To ''KAΛΑΜΙ'', που ''έβγαλε στην φόρα'' την υπόθεση, υποστηρίζει ότι, όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να δοθεί μιά λύση στο πρόβλημα από πλευράς Ελλάδας, δυστυχώς. Με την πρϋπόθεση ότι, οι της Κοινότητας Μόντρεαλ, δεν θα επαναλάβουν λάθη και ''λαμογιές'' του παρελθόντος και σε βάθος χρόνου θα βοηθήσουν δεινοπαθούντες στην Ελλάδα και ειδικά άπορα παιδιά, ως ''αντάλλαγμα''.
Σημ.: Από ότι λέγεται, σε κάποιο νομοσχέδιο γιά παραγραφές δανείων, μεταμεσονύχτια, κάπου θα ''βολέψουν'' οι πολιτικάντηδες Αθήνας και το δάνειο της Κοινότητας Μόντρεαλ.

..........................................................................

1η ανακοίνωση της Κοινότητας Μόντρεαλ γιά τα δημοσιεύματά μας... Διαβάστε την
2η ανακοίνωση της Κοινότητας Μόντρεαλ γιά τα δημοσιεύματά μας... Διαβάστε την


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
:
Σχετικά με τις 2 -ανυπόγραφες- ανακοινώσεις της ελληνικής Κοινότητας γιά τα αποκλειστικά δημοσιεύματά μας:

1- Το αθηναϊκό blog που αναφέρετε (όπως και δεκάδες άλλα blogs) δεν έχει ευθύνη, απλούστατα επειδή αναδημοσίευσε από το ''ΚΑΛΑΜΙ''.
2-  ΔΕΝ αναφέραμε ότι τα έξοδα του βουλευτή κ. Αδ. Γεωργιάδη πληρώθηκαν από την Κοινότητα. Αν πληρώθηκαν από τον ίδιο ή άτομα στο Μόντρεαλ -κομματικούς, κοινοτικούς (''κοινό μυστικό'') όπως λέγεται- αυτό δεν μας αφορά.
3- Ως Κοινότητα, ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία, με μέλη Ομογενείς, που λαμβάνει δημόσιο χρήμα από φορολογούμενους, πρέπει να δέχεστε τον έλεγχο και από τα ΜΜΕ. Δεν είστε ιδιωτική επιχείρηση.
4-  Δυστυχώς, με τις ανακοινώσεις-επιστολές σας, ΔΕΝ αντικρούετε την ουσία των γραφόμενών μας.
5-  Το '''παραμύθι'' σας -κατά ''σύμπτωση'' ταυτόσημο με αυτό του ''πολιτικού'' κ. Αδ. Γεωργιάδη- ότι έχουμε ''δόλιους σκοπούς'', ΔΕΝ πείθει ούτε αφελείς.
6- ΔΕΝ σας τιμά το γεγονός ότι στέλνετε ανυπόγραφες ανακοινώσεις ως απάντηση στα δημοσιεύματά μας. Γιατί αυτή η ευθυνοφοβία ενός κοινοτικού Οργανισμού με εκλεγμένους ''άρχοντες''; Φοβάστε κάτι;
7- Σε ότι αφορά την 1η παράγραφο της 2ης ανακοίνωσής σας ότι το kalami.net γράφει, ''η Κοινότητα απαιτεί από την Ελλάδα να πληρώσει το δάνειο'', τέτοια αναφορά ΔΕΝ υπάρχει στα γραφόμενά μας. Γιατί τα κατά ψέμματά σας, γιά δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων;
Περί δεοντολογίας-δημοσιογραφίας:
α-  Ευχαριστούμε γιά τις ''δημοσιογραφικές υποδείξεις'' σας, αλλά ο εκδότης του ''ΚΑΛΑΜΙ'' είναι στα ΜΜΕ από ηλικία 18 χρονών και σε ηλικία 22 εργαζόταν ως αρχισυντάκτης ελληνικής ημερήσιας εφημερίδας στη Νέα Υόρκη  (''Πρωϊνή''). Με κοντά 40 χρόνια στα ΜΜΕ δεν χρειάζεται ''υποδείξεις'' από ''παράγοντες'' Οργάνωσης.
β- Τα περί ''κακόβουλων σχολίων'', είναι ανάξια σχολιασμού, επειδή σας υποτιμούν ως Κοινότητα. Τα γεγονότα ομιλούν μόνα τους. Αν μπορείτε, διαψεύστε τα, με επιχειρήματα-αποδείξεις και όχι με ''αέρα κοπανιστό''. Κατά συνέπεια, με τις δύο ανακοινώσεις σας, ως Κοινότητα, ουσιαστικά επιβεβαιώνετε τα δημοσιεύματά μας.
γ- Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' εμμένει στα όσα αναφέρονται παρακάτω, τα οποία βασίζονται σε έρευνα, καταγγελίες από Ομογενείς στο Μόντρεαλ και γεγονότα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

.................................................................................................................................

Η υπόθεση του αμαρτωλού δανείου, ξεκινά από την εποχή της... Μιμής
Το δάνειο στην Κοινότητα Μόντρεαλ είχε δοθεί στα μέσα '90, με μεσολάβηση στην Εθνική Τράπεζα της... ΜιμήςΛιάνη-Παπανδρέου, με διοικητή τότε της Εθνικής (1993-1996) τον Γεώργιο Μίρκο. Ερωτηματικά γιά ανάμιξη στα της Κοινότητας, του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Γρηγ. Νιώτη, γι' αυτό κι εμφανίστηκε στην επίμαχη συνεδρίαση της Επιτροπής Απόδημων της Βουλής 5 Φεβ. '13.

Δείγματα σκανδάλων, παρελθόντος: Και ''μίζες'' στην Ελλάδα γιά το... δάνειο
Εφημερίδα ''Γκαζέτ'' (Ιούλιος 1996): «...Ανακοίνωση της αστυνομίας του Μόντρεαλ αναφέρει ότι γίνεται ανάκριση για τον πρώην πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ κ. Κωνσταντίνο Γεωργούλη, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 1995 σήκωσε 200.000 δολάρια, σε επιταγές των 150 και 50 χιλ. από το Κοινοτικό ταμείο χωρίς να ενημερώσει το διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο νυν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ. Κατσαμπάνης υποστηρίζει ότι ο κ. Γεωργούλης του είπε ότι το χρηματικό αυτό ποσό χρησιμοποιήθηκε ''για να επηρεάσει ανθρώπους να βοηθήσουν να πάρει δάνειο η ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, με την εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης...».
(Σχετικό δημοσίευμα και στο ΑΠΕ, 11 Ιουλίου 1996).
Ερώτηση: Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης, γνωρίζει κάτι γιά τις ''μίζες'';

- Σκάνδαλο με χρηματικά ποσά -24.000 δολ.- Κοινότητας γιά ''ροζ τηλέφωνα'' από Αύγουστο 2003, ίσαμε Οκτώβριο 2004, όταν υπήρχαν δυσκολίες και γιά πληρωμές δασκάλων.
- Η μεγάλη αγγλόφωνη εφημερίδα ''Γκαζέτ'', αναφέρεται, επίσης (Δεκ. 2004), σε ''κονδύλια που δόθηκαν σε -τοπικά- Μέσα Ενημέρωσης του Ελληνισμού, κάποια από τα οποία ανήκαν σε μέλη του διοικητικού της Συμβουλίου κατά τα έτη της προηγούμενης διοίκησης''.

Είναι εξευτελισμός-διασυρμός της Ομογένειας Β. Αμερικής, όταν Οργανώσεις της, Κοινότητες κ.ά. ζητούν χρήματα, γιά οποιονδήποτε λόγο, από την -χρεοκοπημένη- Ελλάδα

Δάνεια ελληνικών Κοινοτήτων Καναδά και οι διακρίσεις πολιτικάντηδων Αθήνας
Γιατί πολιτικοί της Ελλάδας θέλουν να αποπληρώσει ο εξαθλιούμενος ελληνικός λαός το δάνειο των 4.6 εκατομ. σε ευρώ, της ''σκανδαλιάρας'' ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, όταν αυτή παίρνει κυβερνητική (επαρχία Κεμπέκ) βοήθεια 7.3 εκατομ. δολάρια τον χρόνο γιά τα σχολεία της (''Σωκράτης'' και ''Δημοσθένης'') και οι γονείς πληρώνουν και δίδακτρα 3.000 δολ. τον χρόνο γιά κάθε παιδί και όχι (και) το δάνειο 4.8 εκατομ. σε δολάρια, της Κοινότητας Τορόντο, που δεν λαμβάνει κυβερνητική, καναδική βοήθεια; Οι Ομογενείς του Τορόντο, αντιμετωπίζουν μόνοι τους το πρόβλημα, χωρίς να πολυενοχλούν την Ελλάδα. Τα παιδιά των σχολείων τους είναι ''κατώτερου Θεού'' ή λιγότερο Ελληνάκια από αυτά του Μόντρεαλ;
Σημ.: Τόσα χρόνια η -χρεοκοπημένη- Ελλάδα πλήρωνε τα τοκοχρεολύσια του δανείου, όχι η Κοινότητα Mόντρεαλ.
Σημ.: Παρά τις χορηγίες και δίδακτρα, η Κοινότητα Μόντρεαλ είχε 30 Ιουνίου 2012 χρέος 15.953.000 δολάρια

Επιτροπή Απόδημων της Βουλής, συνεδρίαση γιά ζήτημα Κοινότητας Μόντρεαλ- 5 Φεβ. 2013...
Η παρουσία στην Επιτροπή του πρ. υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Απόδημους Γρ. Νιώτη, σήμανε ''συναγερμό'' στην Ομογένεια και δημιούργησε την εύλογη υποψία ότι ''κάτι βρωμάει'' στην υπόθεση.
Δείτε το βίντεο


ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ