Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Χρεοκόπησε ο Κρούγκμαν; πρώην σύμβουλος του Τζέφρυ Παπανδρέου

Ο γνωστός οικονομολόγος και αρθρογράφος Πολ Κρούγκμαν φαίνεται πως φέρεται να έχει δηλώσει ότι χρεοκόπησε! .............

Σύμφωνα με την daily currant, ιστοσελίδα που πολύ συχνά μπλέκει την αλήθεια με τη σάτιρα αναφέρει ότι ο Κρούγκμαν κατέθεσε ότι τα χρέη του αγγίζουν τα 7.346.000 δολάρια την ώρα που ο ίδιος κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 33.000 δολαρίων.

Ένα δάνειο 8,7εκατ. δολαρίων για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του ενώ χρωστά ακόμα 621.000 δολάρια σε πιστωτικές κάρτες και 33.642 δολάρια σε κοσμηματοπωλείο.

Ο Πολ Κρούγκμαν αντιμετωπίζει από το 2004 πρόβλημα με τις πιστωτικές του κάρτες ξοδεύοντας 84.000 δολάρια με την American Express για να αγοράσει σπάνια κρασιά από την Πορτογαλία και Αγγλικά ρούχα του 19ου αιώνα.

Ο γνωστός οικονομολόγος έχει ασχοληθεί πολλές φορές με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
ΠΗΓΗ

Περί Κρούγκμαν... 

Για ακόμη μια φορά χθες χτύπησε ο διάσημος, νομπελίστας, οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, Π. Κρούγκμαν, δηλώνοντας ότι θα του κάνει εντύπωση αν η χώρα μας καταφέρει να μείνει στο ευρώ, μέσα στον επόμενο χρόνο.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στη βρετανική Idependent ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα προκαλούσε έκπληξη αν η Ελλάδα παρέμενε στην ευρωζώνη για περισσότερο από ένα χρόνο ακόμα. Επίσης, ο διάσημος οικονομολόγος αναφέρει ότι η ελληνική έξοδος θα σημάνει και τον τερματισμό της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, που θα καταστεί αναπόφευκτος κάποια στιγμή «λόγω των αριθμών».  Παράλληλα, ο κ. Κρούγκμαν σχολιάζει ότι αν ήταν Έλληνας καταθέτης θα προσπαθούσε να τραβήξει τα χρήματά του από τις τράπεζες καθώς υπάρχει φόβος ότι αυτές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες δραχμές. Προσθέτει ότι οι πιθανότητες ανάκαμψης εκτός ευρωζώνης θα υπάρχουν όπως ο ανταγωνιστικότερος τουριστικός τομέας, μετά όμως από μία «άσχημη» περίοδο έξι μηνών ή ενός έτους. Παρόλα αυτά σημειώνει ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την επίδοση της ελληνικής οικονομίας μετά το ευρώ, αν και τονίζει πως ούτε τώρα η Ελλάδα πορεύεται σε βιώσιμη οδό. Τέλος, αναφερόμενος στις συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου στην υπόλοιπη ευρωζώνη σημειώνει ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο πρόθυμη θα είναι η ΕΚΤ να προμηθεύει με χρήμα τις ιταλικές και ισπανικές τράπεζες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα επαφίενται στις αποφάσεις της Γερμανίας.
Όλα καλά θα λέγαμε μέχρι εδώ, απλά ο κ. Κρούγκμαν ξέχασε να μας πει μια βασική λεπτομέρεια. Ότι την ώρα που κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εργάζεται επί αμοιβής, ως σύμβουλος στη Citigroup, ενώ σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, εργάζεται και ως σύμβουλος σε ένα από τα Fund, ενός εκ των μεγαλύτερων σορτάκιδων του ευρώ. Μάλιστα και η Citigroup,  εμφανίζεται να είναι από τους μεγάλους παίχτες στις τεράστιες θέσεις που έχουν ανοίξει εναντίον του ευρώ, κατά τους τελευταίους μήνες.  Τυχαία όλα αυτά. Μπορεί !!!! ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ