Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ: Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η Μαρία Παντελή στο γερμανικό "Focus on line">
Το λόμπι αντισημιτών της ελληνικής κυβέρνησης στοχοποιεί τον Μιωνή επειδή είναι Εβραίος...


“Υπάρχει κάποια αναντιστοιχία με τα 550.000 εκατ. Δολάρια. Παρόλα αυτά εγώ τόσα λίγα κέρδισα εκείνη την εποχή. Δούλευα για μια εταιρία που χειρίζονταν επενδυτικά κεφάλαια. Εγώ ήμουν internet user. Η δουλειά μου ήταν να καταγράφω την δραστηριότητα του λογαριασμού. Ήμουν ένας διοικητικός υπάλληλος…”


Oι δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού «Focus on line” συνάντησαν στην Γαλλία την «εξόριστη» Μαρία Παντελή, την γοητευτική ξανθιά, η οποία ως διοικητικός υπάλληλος της εταιρίας του κ. Σάμπυ Μιωνή, κατέγραφε την δραστηριότητα του λογαριασμού.

Η ίδια ως γνωστόν έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του Παπακωνσταντίνου για τον διασυρμό της. «Αυτός ο άνθρωπος μου κατέστρεψε τη ζωή...»

Χαρακτηριστικό της ασχετοσύνης αλλά και της κουτοπονηριάς του υπουργού που μαζί με τον ΓΑΠ έβαλαν την Ελλάδα στην περιπέτεια του Μνημονίου είναι και το εξής γεγονός που καταγγέλει η κ. Παντελή: “O κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το CD σε συνεργάτη του ο οποίος δε γνώριζε καμία γλώσσα και πέρασε τα αρχεία από το Google Translate!..”

Και σχολιάζει: «Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό ο οποίος ισχυρίζεται επίμονα ότι αντέγραψε τα δεδομένα από ένα επίσημο CD που εστάλη από τη Γαλλία σε ένα στικ για να τα σιγουρέψει απ’ ό,τι σ’ ένα CD».

Σε ερώτηση των γερμανών δημοσιογράφων για το όνομα του επιχειρηματία-εκδότη Μπόμπολα που σύμφωνα με την ερώτηση «είναι συνιφασμένο με πολλές κρατικές δουλειές» η κ. Μαρία Παντελή θα πει:

-Τελικά το fund στο οποίο δούλευα ήταν προφανώς η πιο νόμιμη επιχείρηση σε όλη την χώρα. Πιστεύω ότι αληθινός στόχος ήταν το πρώην αφεντικό μου ο Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος είχε πουλήσει από το 2006 το κεφάλαιο στην Εurobank.


Η ίδια τονίζει ότι κέρδιζε 2000 ευρώ μηνιαίως ως υπάλληλος εταιρείας hedge fund, ενώ το όνομά της βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στη λίστα καθώς ήταν υπεύθυνη να «πρωτοκολλά τις κινήσεις των λογαριασμών».

Κατηγορεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι διαβίβασε το όνομά της «χωρίς περαιτέρω εξέταση από το ΣΔΟΕ».

Επιπλέον, διευκρινίζει ότι το fund που χειριζόταν η εταιρεία που εργαζόταν είναι το πλέον νόμιμο από τη λίστα, αφού είχε ελεγχθεί πολλές φορές, ενώ εικάζει ότι πραγματικός στόχος της εκστρατείας αυτής ήταν το παλιό αφεντικό της εταιρείας, ο Σάμπυ Μιώνης.

Και εξηγεί: «Ο Μιώνης είναι εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό εξηγεί για μένα το ότι μετά τις διαψεύσεις του Μιώνη και μια επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο, η οποία με απήλλασσε, τα καταδιωκτικά δημοσιεύματα εναντίον μου καταλάγιασαν».

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc πίσω από την επίθεση στον Μιώνη βρίσκεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, πρώην συμμαθητής του Μιωνή.

Τέλος, ο δημοσιογράφος κατέληξε πως ο ισχυρισμός Βενιζέλου ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη λίστα αλλά μπόρεσε να διακρίνει τρία εβραϊκά ονόματα ως τους σημαντικότερους καταθέτες της λίστας, είναι ψευδής.

Η κ. Μιώνη σχολίασε σχετικά: «Κατ’ εμέ προσπαθούν με την εστίαση στο fund να αποδεσμεύσουν άλλους φοροφυγάδες. Έτσι όμως συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Είναι το ίδιο πολύ διεφθαρμένο, όμως καταδιώκει σφοδρά και χωρίς αποδείξεις απλούς πολίτες. Το fund πέρασε στο ράστερ, επειδή ανήκε σ’ έναν Εβραίο. Επιπλέον, σ’ έναν διάσημο που στηλίτευε τον αντισημιτισμό. Αμέτρητα ψέματα διαδόθηκαν και στο τέλος κανείς πλέον δεν γνωρίζει. Αυτό για μένα είναι φασισμός, συγκάλυψη ή ένας συνδυασμός των δύο».
ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ