Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Γκοίμ-Γκογίμ: ΣΥΡΙΖΑ: «Ιθαγένεια τώρα στα Ελληνόπουλα μεταναστευτικής καταγωγής!» Ο Σύμβουλος Α. Ανδριανόπουλος συμφωνεί; Τα Π. Κέντρα σίγουρα, γι' αυτό τον χρηματοδοτούν...

Η Ιθαγένεια δεν είναι τόσο ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, όσο ζήτημα ισονομίας και ισοπολιτείας, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί να δοθεί «ιθαγένεια τώρα στα Ελληνόπουλα μεταναστευτικής καταγωγής».

Στη σχετική ανακοίνωση της, η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνει ότι στην απόφασή του για το νόμο Ραγκούση το Συμβούλιο της Επικρατείας υιοθέτησε εξαιρετικά συντηρητικές ερμηνείες του Συντάγματος, καθώς και της έννοιας του ελληνικού έθνους.

Ωστόσο, επισημαίνει, το μείζον πολιτικό ζήτημα παραμένει, αφού «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει καμιά άλλη πατρίδα από την Ελλάδα, να στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και να αποκλείονται από την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία».

«Η Ιθαγένεια δεν είναι τόσο ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, γιατί γι' αυτά τα παιδιά εδώ είναι ο τόπος τους, όσο ζήτημα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια κοινωνία δεν μπορεί να ονομάζεται δημοκρατική, όταν δεν έχουν ίσα δικαιώματα κι υποχρεώσεις όλοι όσοι αποτελούν οργανικό μέρος της», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, γι αυτό και ο νέος νόμος για την Ιθαγένεια που θα φέρει η κυβέρνηση, «πρέπει να είναι συμβατός με αυτή τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή».

Κλείνοντας η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης και της ΕΕ, που μέχρι το 2010, δεν είχε καμία νομοθετική πρόβλεψη για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας ή ήλθαν πολύ μικρά εδώ και φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ