Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γνωρίζουμε την Ιστορία μας; Ο Μέγας προδότης λεγόμενος (Εθνάρχης) Ελευθέριος Βενιζέλος καταγγέλλει την εξέγερση στην Κύπρο.


17/Νοεμβρίου 1931.
Μιλώντας, σήμερα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος, σε αναφορά του για το Κυπριακό είπε:
«Ο ακοίμητος εθνικός πόθος των Ελλήνων της Κύπρου μη συγκρατηθείς, από τους πολιτικούς άνδρας της Μεγαλονήσου, ως ώφειλεν, εντός των ορίων των νόμιμων εκδηλώσεων, ήγαγεν εις παρεκτροπάς, αι οποίαι δεν είναι προορισμένοι προφανώς να εξυπηρετήσουν τον επιδιωκόμενων σκοπόν»
Σχόλιο Διαγγελέα: Δείτε πως εκφράζεται ο Μέγας προδότης (ο ακοίμητος εθνικός πόθος των Ελλήνων της Κύπρου), δηλαδή αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν είναι Έλληνας αλλά ΕΒΡΑΙΟΣ….και ο σκοπός του ήταν άλλος.
Η παραπάνω περικοπή της αγόρευσης του «Έλληνα» Πρωθυπουργού αναφερόταν στην Κυπριακή εξέγερση του τελευταίου δεκαημέρου του Οκτωβρίου (Οκτωβριανά), η οποία με σύνθημα και αξίωση την ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΣ, επακολούθησε την παραίτηση των ελληνικών μελών του κυπριακού Νομοθετικού Σώματος ( 18 Οκτωβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ