Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η Μόσχα θα δώσει σκληρή απάντηση στην κατάσχεση ρωσικής περιουσίας στις ΗΠΑ

Η Μόσχα είναι ενοχλημένη από την ετυμηγορία αμερικανικού δικαστηρίου σχετικά με τη συλλογή Σνέερσον και σκοπεύει να δώσει «σκληρή απάντηση» σε περίπτωση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού Δημοσίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Ενημέρωσης και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στα τέλη Ιουλίου του 2011 δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής στο ιουδαϊκό θρησκευτικό κίνημα «Χαμπάντ Λιουμπάβιτς» της συλλογής βιβλίων του ραβίνου του κινήματος Γιόζεφ Ιτσχάκ Σνέερσον, που ανήκει τώρα στους θησαυρούς της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης.
Εχθές Τετάρτη το δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια υποχρέωσε την κυβέρνηση της Ρωσίας να καταβάλει 50.000 δολάρια ημερησίως έως την ημέρα επιστροφής της συλλογής στους Αμερικανούς χασίδ.Το κίνημα «Χαμπάντ» ως ισοδύναμο μέτρο απαίτησε τη δέσμευση ρωσικής δημόσιας περιουσίας στις ΗΠΑ. http://greek.ruvr.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ