Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Phoenix Capital: Οι δανειστές της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται για τη διάσωση της χώρας

Phoenix Capital: Οι δανειστές της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται για τη διάσωση της χώρας - Η ουσία βρίσκεται αλλού - Πίσω από όλα όσα έχουν συμβεί από το 2007 μέχρι σήμερα κρύβεται μόνο μια αλήθεια - Η αλήθεια των collaterals...
"Ο τρόπος διαχείρισης της ελληνικής κρίσης δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση με τη βούληση των Ευρωπαίων να στηρίξουν την Ελλάδα. Ξεχάστε το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, τις εντεινόμενες κινητοποιήσεις στη χώρα, ή ακόμη και τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται... Η ουσία βρίσκεται αλλού".

Την ανωτέρω άποψη διατυπώνει στην τελευταία έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα η Phoenix Capital.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι δεν έχουν στόχο τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά αντίθετα τη διασφάλιση πως το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα - το οποίο κάνει χρήση των ελληνικών ομολόγων ως collaterals - μπορεί να παραμείνει ακέραιο και ισχυρό.

"Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός πως τα bailouts που έχει λάβει η Ελλάδα δεν αποσκοπούν στη διάσωση της χώρας, αλλά στη διάσωση με κάθε τρόπο των ευρωπαϊκών τραπεζών", σημειώνει ο οίκος.

Για να υποστηρίξει την άποψή του αυτή κάνει μια μίνι αναδρομή στο πρόσφατο οικονομικό παρελθόν της Ευρωζώνης:

- Στη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων Eλλάδας - τρόικας για τα πακέτα διάσωσης της χώρας, η ΕΚΤ δεν δίστασε να παράσχει ρευστότητα ύψους άνω του 1 τρις ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω του προγράμματος LTRO.

H EΚΤ διενήργησε δύο γύρους παροχής ρευστότητας στη διάρκεια της κρίσης. Το LTRO 1 πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 και το LTRO 2 τον Φεβρουάριο του 2012.

- To 80% των κεφαλαίων του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας διοχετεύθηκε στις ευρωπαϊκές τράπεζες (κάτοχοι ελληνικών ομολόγων) και όχι στην ασθενική ελληνική οικονομία.
"Η Ελλάδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν πολύ μικρό παίκτη μέσα στο χάος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, απλά βρέθηκε δέσμια μιας απλής πραγματικότητας", εξηγεί η Phoenix Capital.
 Και διευκρινίζει: Όλα όσα έχουν συμβεί στην παγκόσμια οικονομία από το 2007 μέχρι και σήμερα καθορίζονται από μια και μόνο έννοια... Πίσω από κάθε δράση κεντρικής τράπεζας, πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική απόφαση, πίσω από κάθε τάση κρύβεται μόνο μια αλήθεια... η αλήθεια των collaterals...

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ