Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τον πήρε η NASA, τον πήραν οι Αμερικάνοι και ξέρεις πόσα λεφτά παίρνει αυτός εκεί;

«Τον πήρε η NASA, τον πήραν οι Αμερικάνοι και ξέρεις πόσα λεφτά παίρνει αυτός εκεί»; Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή την αυταπάτη, αυτό το όνειρο και πόσες φτωχές οικογένειες δεν περιμένουν να είναι το δικό τους παιδί η «επιστημονική σταχτοπούτα» που θα την επιλέξει ο «πρίγκιπας NASA» της Αμερικής. 


Λοιπόν τα ψέματα τελείωσαν και να πούμε την αλήθεια στα παιδιά μας πριν αρχίσουν να ξενιτεύονται. Στο εξωτερικό (κυρίως στις ΗΠΑ) υπάρχει άγριος και ανελέητος ανταγωνισμός με τους Κινέζους και όλους τους άλλους Ασιάτες και Λατίνους που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ συρρέουν από όλο τον κόσμο Ασιάτες, Λατίνοι Νοτιοαμερικάνοι και πάσης φύσεως πολίτες φτωχών χωρών με το όνειρο «να τους πάρει η NASA» και να δουλεύουν στο κέντρο ελέγχου εκτόξευσης πυραύλων (όπως στις ταινίες!).

Εννοούμε δηλαδή με το συμβολισμό της NASA ότι όλα τα φτωχά παιδιά του κόσμου ονειρεύονται επιστημονική καριέρα σε ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Όμως, άλλο οι ταινίες του Hollywood και άλλο η πραγματικότητα. Διαβάστε παρακάτω τα ποσά που παίρνουν οι νεαροί καθηγητές πανεπιστημίων στις ΗΠΑ και δείτε φυσικά τη χαμηλότερη κλίμακα, που είναι περίπου 48000 δολάρια το χρόνο. Μην κοιτάτε τα τεράστια ποσά που λαμβάνουν λίγες εκατοντάδες Αμερικάνων που είναι στα κορυφαία πανεπιστήμια (Harvard, Yale, UCLA…) διότι αυτοί έχουν πανίσχυρες δυνάμεις που τους στηρίζουν και τους προώθησαν, εκτός φυσικά από τα προσόντα τους που τα είχαν και άλλοι που όμως δεν επιβίωσαν ακαδημαϊκά. Δεν έχει χώρο εκεί για τα δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα που μεταναστεύουν και οι θέσεις αυτές απαιτούν ισχυρές διασυνδέσεις.

Λάβετε υπ’ όψιν ότι τα σπίτια στις ΗΠΑ είναι πανάκριβα (πχ ενοίκιο 1000 δολάρια το μήνα για ένα δυαράκι) καθώς και ότι το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό και θα δείτε ότι καλύτερα περνούσαν οι καθηγητές Γυμνασίων στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια (αν είχαν δικό τους σπίτι) από τους νεαρούς καθηγητές των πανεπιστημίων των ΗΠΑ που μένουν στο νοίκι (η έχουν ενυπόθηκο δάνειο). Αυτά για να μην μας εξαπατούν για τη NASA που θα καλέσει το παιδί μας γιατί είναι έξυπνο και διαβάζει πολύ και βάζει και καλαθιές στη σκουριασμένη μπασκέτα του σχολικού γηπέδου.

Αν συμπεριλάβουμε τον αβάσταχτο πόνο των γονέων που χάνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό τότε ο μύθος της NASA καταντάει εφιάλτης και πηγή κατάθλιψης για τις Ελληνικές οικογένειες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην πατρίδα μας να φτιάξουμε τα πανεπιστήμια μας και να υποστηρίξουμε τα Ελληνόπουλα να διαπρέψουν στην Ελλάδα και όχι να γίνουν μετανάστες και ικέτες στα ξένα πανεπιστήμια αποστραγγίζοντας τη χώρα από τα καλύτερα μυαλά που γέννησε (brain drain)
Δείτε τους μισθούς εδώ και εδώ
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ