Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μπορεί κάποιος να έχει εμπιστοσύνη στη Ρωσία και τις ΗΠΑ; Τουρκικές θηριωδίες στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Μάρτιος 1995
Με μαχητικά αεροπλάνα και 35,000 στρατιώτες η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας σε βάθος 40χλμ. από τα σύνορα του Ιράκ, πλήττοντας περιοχές που θεωρούνται προπύργια των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών.

Ταυτόχρονα, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στη Ν.Α. Τουρκία, κοντά στο Τουντζελί, ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΧΩΡΙΑ της περιοχής Τσεμισγκεζέκ.

Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις 200 Κούρδοι αντάρτες και οκτώ Τούρκοι στρατιώτες. Σύμφωνα με Τούρκο στρατιωτικό εκπρόσωπο, οι τουρκικές δυνάμεις συνάντησαν άγρια αντίσταση σε τρείς βάσεις στις οποίες επέδραμαν και οι οποίες αποτελούσαν ορμητήριο για 2,800 Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία. Ορισμένες κυβερνήσεις και η επιτροπή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εξέφρασαν ανησυχίες για την τύχη των αμάχων που θα βρεθούν ανάμεσα στα διασταυρωμένα πυρά.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ωστόσο, εξέφρασαν την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ τους στην επιχείρηση, ενώ η Ευρ. Ένωση την καταδίκασε.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκαλεί η δήλωση του Ρώσου Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κατά των «Εξτρεμιστών», όπως τους χαρακτήρισε …Δήλωση εναντίων του PKK….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ