Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Θεαματικές αυξήσεις μισθών στους δικαστικούς λειτουργούς-Αύγουστος 1995, ύψους 150 Δισεκατομμυρίων δραχμών. Μαζί τα φάγαμε;


Αυξήσεις ύψους 150 δις δραχμών έχουν επιτύχει στο εισόδημά τους οι δικαστικοί λειτουργοί την τελευταία δεκαετία με σειρά ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
ΤΟ Υπουργείο Οικονομικών και εφημερίδες εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
Πρόσφατα, αποφασίστηκε η καταβολή του επιδικασθέντος ποσού σε δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί την 1η Ιανουαρίου 1996, ενώ αν οι δικαστικοί διεκδικήσουν μελλοντικά και «ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ» για τη διαφορά αποδοχών με τους γιατρούς του ΕΣΥ, το θέμα θα συνδεθεί με τη συζήτηση για το ενιαίο ειδικό μισθολόγιό τους.

Ποσό που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10 δις Δραχμές που διεκδικούν οι δικαστικοί λειτουργοί βάσει της γνωστής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη φορολογική εξίσωση δικαστικών και βουλευτών.

Με την απόφαση κρίθηκε ότι αντίκειται στο Σύνταγμα η διαφορετική φορολόγηση δικαστικών-βουλευτών και επομένως οι δικαστικοί πρέπει να φορολογηθούν για το 50% των αποδοχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ