Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα Μνημόνια «Ανατροπή δυσπιστίας»

Η Ειδική Ανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Γουωτεργκαίητ, που συγκρότησε αρχές του 1978 το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αποδεικνύει την χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας του Νίξον όχι μόνο από το Νίκο Βαρδινογιάννη, αλλά και από τους επιχειρηματίες Σπύρο Μεταξά, Κώστα Διαμαντή, Κάρολο (Τσαρλς) Πολίτη και Αρ. Ωνάση.

Οι αποκαλύψεις αυτές, πέραν του ειδικού ενδιαφέροντος, αφού οι μνημονευόμενοι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν στο παρελθόν και σήμερα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική σωή της χώρας, προσφέρουν αποδεικτικά στοιχεία για την ανάμειξη στην παραπολιτική ζωή των ΗΠΑ πολλών οικονομικών παραγόντων.

Μερικοί από αυτούς είναι μη αμερικανικής υπηκοότητας (Καναδοί κ.α.) και ένας από τους αναφερόμενους είναι ο περιβόητος Ιταλός Μ. Σιντόνα.


Δύο από τους Έλληνες επιχειρηματίες, οι Α. Ωνάσης και Ν. Βαρδινογιάννης έχουν πεθάνει. Αλλά γιατί ασχολούμαστε; Επειδή ο Λαός δικαιούται την πληροφόρηση και επειδή ακόμα, μερικές από τις οικογένειες αυτές, υπάρχουν και δρουν στο οικονομικό-πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία εξελίσσεται….εξελίσσεται…. και στο άμεσα ορατό μέλλον θα σταματήσει αυτή η εξέλιξη …. Θα υπάρξει αναγκαστικό φρενάρισμα της εξέλιξης.

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ» την ονόμασαν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Αθήνα, την τελευταία φορά.
**************


Όπως σαφώς υπαινίσσονται τα επίσημα αμερικανικά έγγραφα, οι Βαρδινογιάννης, Μεταξάς, Διαμαντής, Πολίτης και Ωνάσης, ενίσχυσαν οικονομικά τους Νίξον-Άγκνιου με την μεσολάβηση, όπως προαναφέραμε, του Τομ Πάπας, για λόγους που δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν «ιδεολογικοί» ή αφιλοκερδείς. Αντίθετα..! Πρόσβλεπαν όλοι στην απόσπαση επικερδών συμβολαίων κ.α. Και το βασικώτερο, τις ενέργειες τους στήριξαν την δικτατορία!...


Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, κατά την οποία ορισμένα πράγματα τείνουν να ξεχασθούν στο όνομα κάποιων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η ανάμειξη κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών, σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο, και στο οποίο έχουν αναμειχθεί μέχρι και διάσημοι μαφιόζοι όπως ο Μ. Σιντόνα (έγγραφο αρ. 12), αποδεικνύει τη φύση και τη μέθοδο των δραστηριοτήτων του ελληνικού κεφαλαίου.

Είναι προφανείς οι σημαντικές πολιτικές διαστάσεις του «σκανδάλου μέσα στο σκάνδαλο», που αποτελεί η ελληνική ανάμειξη στο Γουωτεργκαίητ.


Η ανάμειξη του Πάπας, του Άγκνιου, του ίδιου του Προέδρου Νίξον και του ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, της δικτατορικής ΚΥΠ και της CIA, σε μια υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης, δολοπλοκιών και ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ, φτάνει για να αποδείξει το είδος των σχέσεων που έχουν εγκαθιδρυθεί μεταξύ της χώρας μας και της πέρα από τον Ατλαντικό «σύμμαχό» μας…!!


Και μόνο η ανάμειξη του Τζότζεφ Σίσκο θα πρέπει να προκαλέσει εύλογες απορίες, επειδή αυτός ήταν που επεχείρησε, με ΕΝΤΟΛΕΣ του Κίσσιγκερ, να εκτονώσει την κατάσταση στο Αιγαίο μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και να κατωχυρώσει έτσι τα τουρκικά κεκτημένα…..
Αθανάσιος Στριγάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ