Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης αποκαταστάθηκε και επανήλθε στην αρχιεροσύνη-απόφαση πάρθηκε έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου.


Εν κρυπτώ και κατ' οικονομίαν!
Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης αποκαταστάθηκε και επανήλθε στην αρχιεροσύνη, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. Οι κακές γλώσσες λένε πως η «κατ' οικονομίαν» απόφαση να επανέλθει στο αρχιερατικό του αξίωμα ο Παντελεήμονας (που είχε για τα γεράματα, όσοι δεν θυμούνται, ένα γερό κομπόδεμα) πάρθηκε έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου. Για λόγους ανθρωπιάς, λένε στην Εκκλησία, έπρεπε να μπορεί τουλάχιστον να λειτουργεί. Γιατί όμως η Ιερά Σύνοδος το πέρασε το θέμα εν κρυπτώ και παραβύστω; 
πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

Φυλακίστηκε ο "διάδοχος" των Αποστόλων

Την πόρτα των φυλακών του Κορυδαλλού πέρασε, για την υπεξαίρεση των 66.5 εκατομμυρίων δραχμών, ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμονας Μπεζενίτης, που στο παρελθόν πρωτοστάτησε και σε "ροζ" σκάνδαλα όπου ηχητικό ντοκουμέντο μεταδόθηκε από τηλεοράσεως...
Ο Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμονας Μπεζενίτης, κατηγορηθείς ως "κίναιδος" εμπλεκόμενος σε "ροζ" σκάνδαλα, έχει στα σίγουρα την άνωθεν καταδίκη του Θεού. Τα "πάθη ατιμίας" κατά τον Απόστολο Παύλο, αρμόζουν μόνο σε αμαρτωλούς απίστους και όχι σε χριστιανούς, πολύ δε περισσότερο σε χριστιανούς που αυτοαποκαλούνται "διάδοχοι των Αποστόλων" και θεωρούν εαυτόν ως τον "δίαυλο" μεταξύ Θεού και ανθρώπων (sic).

Για τον τέως μητροπολίτη Αττικής, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν σιώπησαν στις ακόρεστες ομοφυλοφιλικές του ορέξεις. Αυτό όμως είπαμε ότι θα έχει την καταδίκη του Θεού, και κατά συνέπεια το προσπερνάμε για τώρα.

Η καταδίκη όμως των ανθρώπων, δια του Νόμου, ήρθε να μας αποδείξει ότι κάνει σωστά τη δουλειά της. Οι μοναχές της Μονής Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, κατήγγειλαν τον εν λόγω μητροπολίτη για υπεξαίρεση 66.5 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ συνολικά η υπεξαίρεση έφτασε στο ποσό των 94.500.000 δραχμών (277.330 ευρώ) στην περίοδο των ετών 1995-1998, και η πρωτόδικη καταδίκη του Μητροπολίτη σε οκταετή κάθειρξη είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όμως, με ποινή εξαετούς καθείρξεως, έστειλε τελικά τον Μητροπολίτη στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπεξαίρεση των 66.5 εκ. δραχμών, όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

Συμβαίνουν αυτά και σε... "διαδόχους των Αποστόλων". Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, και οι καιροί αυτοί θα εξακολουθήσουν όσο υπάρχουν ακόμα κατ' ανάγκη ή κατά συνείδηση κοιμώμενοι...!

Το ζήτημα των 66.5 εκατομμυρίων δραχμών που ο Μητροπολίτης μπόρεσε και υπεξαίρεσε απο το Μοναστήρι, ας μη το συζητήσουμε τώρα και ας μείνουμε με την εύλογη απορία: "Γιατί να θησαυρίζουν τα Μοναστήρια εις βάρος του αφελή λαού, εφόσον εκεί που κλείστηκαν, το έκαναν -δήθεν- για τον Θεό; Αυτή είναι η αποστολή τους; Να αποταμιεύουν φθαρτό πλούτο και να αδιαφορούν για τον άφθαρτο και τον αιώνιο; Στην τακτική αυτή πάντα θα υπάρχει και κάποιος "Μπεζενίτης" να τους απαλλάσσει από το... "βάρος του Μαμωνά"...!
ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ