Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τη λίστα είχε δώσει η Λαγκάρντ στον πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη

Έξι μήνες πριν από «τα τέλη του 2010», που δήλωσε, είχε πάρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τη «Λίστα Φαλτσιάνι»!
Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές, που δεν επιδέχονται καμία διάψευση, την περιβόητη λίστα παρέδωσε η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη…
Και στη συνέχεια, μέσω της πρεσβείας μας έφθασε στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και την έθαψε… Λες και ήταν οικογενειακό του κειμήλιο. Και κανέναν δεν ενημέρωσε εκτός από τον πρωθυπουργό, που ασφαλέστατα πρέπει να του έδωσε και πλήρες αντίγραφο.
Και μόνο εξ αυτού του λόγου, ότι απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία, από τα οποία το Δημόσιο θα είχε πολύ σημαντικά οφέλη, ο πρώην «τσάρος» έχει τεράστιες ποινικές ευθύνες.

Η λίστα με τους 1.991 έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει αλλοιωθεί, και για το οποίο κανένας, ακόμη και ο κ. Βενιζέλος, δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο (γι’ αυτό ο κ. Στουρνάρας θα ζητήσει νέο αντίγραφο από τον γάλλο ομόλογό του κ. Μοσκοβισί για να υπάρξει διασταύρωση και αν έχουν διαγραφεί ονόματα καταθετών), βρίσκεται στην αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχου όπου προΐσταται ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, στον οποίο απευθείας την έστειλε ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, και τον οποίο ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει απευθείας για τα «ευρήματα» και από τον οποίο παίρνει εντολές.

Ήδη τετραμελής επιτροπή, η οποία στεγάζεται στον 2ο όροφο του κτιρίου του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στην Πειραιώς, έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες έλεγχο του περιεχομένου της λίστας, που όπως μαθαίνουμε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Να σημειωθεί, ότι τη «Λίστα Λαγκάρντ» την είχαν στα χέρια τους τα ίδια στελέχη του ΣΔΟΕ που την έχουν και σήμερα και την επεξεργάζονται… Τώρα από πού, μόνο ο κ. Διώτης πρέπει να ξέρει…

Να ζητήσουν και  από τις άλλες τράπεζες;

Αυτό πάντως που επισημαίνουν κύκλοι του ΣΔΟΕ είναι ότι θα πρέπει ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας να ζητήσει από την Ελβετία τις λίστες ελλήνων καταθετών και από τις άλλες τράπεζες που λειτουργούν εκεί, πέραν της HSBC.
Εφ. Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ