Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Δεν φοβάται τον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν η Αρμενία»

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sargsyan, στην απελευθέρωση στρατιωτικού στο Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δολοφονία αρμένιου αξιωματικού. «Εμείς δεν θέλουμε τον πόλεμο, όμως εάν τον επιβάλλουν σε μας, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τη Φωνή της Ρωσίας. Παράλληλα η Αρμενία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βουδαπέστη.

Στις 31 Αυγούστου οι αρχές της Ουγγαρίας εξέδωσαν στο Αζερμπαϊτζάν τον δολοφόνο του αρμένιου αξιωματικού Γουργκέν Μαργκαριάν, στρατιωτικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν Ραμίλ Σαφάροφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη Βουδαπέστη σε ισόβια κάθειρξη δίχως το δικαίωμα απονομής χάριτος για τα επόμενα 30 χρόνια. Ωστόσο ο Πρόεδρος, Ιλχάμ Αλίγιεφ, του απένειμε χάρη και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σαφάροφ προήχθη στο βαθμό του ταγματάρχη λαμβάνοντας πολλά μετάλλια.

Να θυμήσουμε ότι η Αρμενία είναι φίλα προσκείμενη στη Ρωσία, ενώ το Αζερμπαϊτζάν προσεγγίζεται από Ισραήλ και Η.Π.Α. το Τελ Αβίβ έχει ενισχύσει την στρατιωτική του παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν, επειδή σε περίπτωση αμερικανό-εβραϊκού χτυπήματος στην Τεχεράνη η Αρμενία θα μπορούσε να μπλεχτεί άθελά της σε σύγκρουση.
 http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ