Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος φοβάται τον «Καύκασο-2012»;

Ιλιά Κράμνικ
Οι ασκήσεις «Καύκασος-2012», που ξεκινούν στη Νότια στρατιωτική περιφέρεια, αποτέλεσαν αφορμή για κατηγορίες ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις. Ωστόσο ο στόχος των νέων ασκήσεων είναι ο έλεγχος του ρωσικού στρατού μετά την έναρξη της στρατιωτικής μεταρρύθμισης το 2008.


Διαδοχικά σε έλεγχο υποβάλλονται και οι τέσσερεις στρατιωτικές περιφέρειες και τα διδάγματα κάθε άσκησης χρησιμοποιούνται για να γίνουν διορθώσεις στην πορεία της μεταρρύθμισης. Ήδη έχουν διεξαχθεί τα γυμνάσια «Δύση-2009», «Ανατολή-2010», «Κέντρο-2011» και σήμερα αρχίζουν οι ασκήσεις «Καύκασος-2012», ο κύριος στόχος των οποίων θα είναι ο έλεγχος και η τελειοποίηση των διοικητικών επιτελικών δομών. Οι διορθώσεις, οι οποίες αναπόφευκτα θα γίνουν στα υφιστάμενα σχήματα, στο μέλλον θα επηρεάσουν όχι μόνο τη Νότια στρατιωτική περιφέρεια.

Εννοείται ότι η υπόθεση δεν θα περιοριστεί μόνο στον έλεγχο των διοικητικών δομών. Οι ασκήσεις θα συνοδεύονται από χρησιμοποίηση διάφορων ειδών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των πυραυλικών συστημάτων Iskander, αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, αεροπορίας και ούτω καθ΄εξής. Στα γυμνάσια συμμετέχουν περίπου 8 χιλιάδες άτομα.

Το γεγονός ότι οι ασκήσεις αποτέλεσαν πρόσχημα για διάφορες εικασίες, στη Ρωσία ήταν εντελώς αναμενόμενο. Σύμφωνα με το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών, για παράδειγμα, οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις «Καύκασος-2012" απειλούν τη Γεωργία και ολόκληρη την περιοχή, παρόλο που η Ρωσία έχει μετατοπίσει την περιοχή των γυμνασίων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην πλησιάσει τα σύνορα της Γεωργίας.

Πάντως τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών για τις Αρχές της Γεωργίας είναι αναγκαίο να προωθήσουν το μύθο περι της ρωσικής απειλής.

Δεν είναι μυστικό το ότι ακριβώς αυτό το χαρτί το καθεστώς Μιχαήλ Σαακασβίλη το παίζει τακτικά για την ενίσχυση των ενδοπολιτικών του θέσεων.

                                                                                                                                                      Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ