Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο «δολοφονημένος» ρώσος στρατηγός επέστρεψε από τη Συρία μερικές μέρες πριν

Η αδερφή του ρώσου στρατηγού Βλαντίμιρ Κουτζέγιεβ, για τη δολοφονία του οποίου στη Συρία δήλωσαν οι αντάρτες, είπε, πως τα τελευταία πέντε χρόνια διέμενε μόνιμα στη Συρία και εργαζόταν εκεί ως στρατιωτικός σύμβουλος. Μεταξύ των βραβείων του Κουτζέγιεβ υπάρχουν τρία συριακά μετάλλια, τα οποία απονέμονται σε περίπτωση σημαντικής συνεισφοράς στη ζωή της χώρας.

Για το θάνατο του Κουτζέγιεβ οι εκπρόσωποι των ανταρτών ενημέρωσαν σε δημοσίευσή τους με βίντεο, και ως επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας παρουσίασαν την ταυτότητά του, που είχε εκδοθεί από συριακή στρατιωτική υπηρεσία. Μετά από μερικές ώρες ο Κουτζέγιεβ ήρθε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας και διέψευσε αυτές τις φήμες, λέγοντας στους δημοσιογράφους, πως είναι ζωντανός και υγιείς και διαμένει προς το παρόν στη Μόσχα.
Σύμφωνα με την αδερφή του Ρίμμα, από τη Συρία στη Ρωσία ο Κουτζέγιεβ επέστρεψε μερικές μέρες πριν. Τα περασμένα πέντε χρόνια ερχόταν στη πατρίδα μόνο για διακοπές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πληροφορεί, πως ο στρατηγός Κουτζέγιεβ έχει αποστρατευθεί το 2010.
Σχολιάζοντας τα πιστοποιητικά εκδομένα στο όνομα του Κουτζέγιεβ, ο εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε, πως αυτά επιβεβαιώνουν το γεγονός συμμετοχής των ρώσων στρατιωτικών στις πολεμικές πράξεις στην πλευρά των συριακών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ